Molen

Iedereen weet wat een molen is. Toch heeft makelaarsvereniging NVM voor de molen als woning een definitie bedacht. Een molen is een verblijfsobject met een historisch karakteristiek die oorspronkelijk bestemd was om wind of water te benutten in de bedrijfsvoering maar die ook geschikt is voor bewoning.

In de provincie Groningen hebben vele molens de tand des tijds doorstaan. Voorbeelden zijn De Museummolen in Grijpskerk, Molen De Fortuin in Noordhorn, Molen Hunsingo in Onderdendam, Koren- en pelmolen De Liefde in Uithuizen en houtzaagmolen Fram in Woltersum. Sommige molens zijn nog (deels) in gebruik, bijvoorbeeld als museummolen. Andere hebben een nieuwe bestemming gekregen, bijvoorbeeld als horecagelegenheid. Weer andere zijn nu in gebruik als woning of bed & breakfast.

Bekijk bijzondere woonhuizen

Een lieflijk, zonnig huis. Een plek waar je nog echt landelijke rust en stilte ervaart. Met een tuin met oude bomen van zeldzame Groningse rassen. Van hieruit loop je ook gauw even naar de borg en het landgoed Verhildersum Verhildersum met zijn prachtige bronzen beelden.